Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

“ TAXI “ .. Ο… πολιτικός παραλογισμός συνεχίζεται

του Αντώνη Μανίκα
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο αλαλούμ και ένα τεράστιο μπέρδεμα. Έχουμε μπερδέψει όλες τις βασικές έννοιες πού μέχρι χθες περιέγραφαν και εξηγούσαν με αρκετή σαφήνεια τις συμπεριφορές και των πολιτικών και της κοινωνίας και των οικονομολόγων .
Έχουμε μπερδέψει και πρέπει να επανακαθορίσουμε , τι είναι αριστερό και τι είναι δεξιό, τι είναι συντηρητικό και τι προοδευτικό , τι είναι ελεύθερη αγορά και οικονομία και τι είναι κρατικά ελεγχόμενη, τι είναι δίκαιο και τι άδικο , τι είναι ηθικό και τι ανήθικο , τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο.
Αφορμή παίρνω από το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ( ΤΑΧΙ ) και γενικά από την απελευθέρωση και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων .
Ειδικά όταν ακούω την γραμματέα του ΚΚΕ( κυρία Αλέκα Παπαρήγα ) να παίρνει το μέρος και να συμπαρίσταται στον « …δίκαιο αγώνα των ταξιτζήδων ».
Και δεν είναι μόνο η κυρία Παπαρήγα, περιέργως και τουλάχιστον με τα δεδομένα που ήξερα μέχρι σήμερα ανεξήγητα ,το μέρος των ταξιτζήδων και την περιφρούρηση του επαγγέλματος τους , αναλαμβάνουν πολιτικοί από όλους τους χώρους.
Δεξιοί της Ν.Δ , πού σύμφωνα με την ιδεολογία τους και την οικονομική τους αντίληψη θα έπρεπε να πασχίζουν για την ελεύθερη οικονομία ,τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την άρση κάθε προστατευτισμού.
Δήθεν αριστεροί ,από την υπόλοιπη αριστερά, αλλά και μεγάλο μέρος από του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με προεξέχοντα τον προηγούμενο υπουργό ,κύριο Δημήτρη Ρέππα, κάνουν τα πάντα να παραμείνει το επάγγελμα του ταξιτζή κλειστό ,να μην ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να προστατευθεί μία προνομιούχα κάστα « κεφαλαιούχων » .
Ειλικρινά σαστίζω με αυτόν «τον πολιτικό παραλογισμό» και τις ανίερες συμμαχίες κόντρα σε κάθε λογική και ιδεολογία.
Οι φίλοι της αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχάσει πώς δόθηκαν οι πρώτες άδειες ΤΑΧΙ.!!!
Ξέχασαν πώς η χούντα αντάμειψε κάθε χαφιέ , καταδότη, όργανο του παρακράτους που είχε στήσει , με μία άδεια ΤΑΧΙ.!!!
Ξέχασαν το « Απαραίτητο »πιστοποιητικό κοινωνικό φρονημάτων ακόμα και για να πάρεις επαγγελματικό δίπλωμα και πώς αποκλείονταν οι δημοκρατικοί πολίτες από τέτοιο.. προνόμιο.
Αλλά ,ξέχασαν και πώς λειτούργησε η συμπαθής τάξη των ταξιτζήδων στην μεταπολίτευση. Ξέχασαν πώς μετετράπησαν σε κλακαδόρους - κομματόσκυλα κάθε κόμματος εξουσίας για να συνεχίσουν τον προστατευτισμό των συμφερόντων της συντεχνίας τους ,μοιράζοντας « πολιτική υποστήριξη » και ψήφους σε κάθε κόμμα εξουσίας. Οι μεγαλύτεροι στρατολόγοι ψήφων και προπαγανδιστές κάθε υποψήφιου βουλευτή στην μεταπολίτευση ήταν ταξιτζήδες.
Βέβαια ,οι πρώτοι ( ιδιοκτήτες ) χαφιέδες της χούντας, σε λίγα χρόνια από την μεταπολίτευση πούλησαν -σε κάποιους μαφιόζους του κεφαλαίου- ,τις άδειες τους και φούντωσαν την ανατολική ΑΤΤΙΚΗ με τα αυθαίρετα, που προσπαθούμε να… ρυθμίσουμε σήμερα.
Οι περισσότεροι κάτοχοι αυθαιρέτων, τουλάχιστον στη Αττική , είναι ιδιοκτήτες ή πρώην ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ.!!!
Οι δεύτεροι ιδιοκτήτες συνέχισαν να πουλάν τις άδειες τους - στους ίδιους μαφιόζους του χρήματος πού συγκέντρωναν τις άδειες των ΤΑΧΙ παρανόμως -και διοριζόντουσαν από τα κομματικά επιτελεία , κλητήρες ή χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.
Σε λίγα χρόνια ,αυτοί αποτελούσαν τον βασικό κορμό από τον κομματικό μηχανισμό ( τοπικές οργανώσεις ) που έκανε και διορισμούς και έφτιαχνε στρατούς « υποστηρικτών» για κάθε « φεουδάρχη»υποψήφιο βουλευτή !!!.
Ίσως αυτό εξηγεί και την σημερινή υποστήριξη των ταξιτζήδων , από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ,που θέλουν να μείνουμε εκεί που είμαστε ,να μην αλλάξει τίποτα και απλώς αυτοί να εξασφαλίζουν με την… πελατεία τους ,την επανεκλογή τους.
Υπήρχε και τρίτη φουρνιά ιδιοκτητών ΤΑΧΙ που πούλησαν τις άδειες τους στην συγκεκριμένη μαφία . Ήταν εκείνη η « παραγωγική » ομάδα των συμπολιτών μας που μεγαλουργούσε στο χρηματιστήριο το 1999 κα το 2000 . Πούλησαν και αυτοί τις άδειες τους και ήταν έτοιμοι να προσληφθούν στην …wall street .
Οι μαφιόζοι του χρήματος που συγκέντρωναν τις άδειες παρανόμως, είχαν στην δούλεψη τους ,δούλους , ανασφάλιστους , δεν πλήρωναν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και εμπορευόντουσαν τις άδειες ,χωρίς κανόνες , με υψηλότατα κέρδη και πάντα ….αφορολόγητα .!!!
Αυτούς υποστηρίζουμε; . Φοβόμαστε μήπως θιχθούν τα «δίκαια » συμφέροντα τους ;
Σαφώς υπήρχαν και πολλοί φτωχοί άνθρωποι που με κάποιες οικονομίες ή δάνεια αγόρασαν πανάκριβα από την μαφία ,μισή άδεια ΤΑΧΙ και δουλεύουν για να ζήσουν την οικογένεια τους.
Αυτοί που με μία ή μισή άδεια ΤΑΧΙ συνεχίζουν να δουλεύουν, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το άνοιγμα του επαγγέλματος παρά μόνο ότι δεν θα μπορέσουν να την πουλήσουν κάποια στιγμή ακριβά και θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό.
Αλλά το ίδιο δεν κάνουν και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες που ανοίγουν μία καφετέρια , ένα σουβλατζίδικο , ένα κατάστημα επίπλων , ένα συνεργείο αυτοκινήτων ;. Και αυτοί δίνουν κάποια κεφάλαια για να στήσουν μία επιχείρηση και μπορεί να κερδίσουν μπορεί και να χάσουν, μπορεί να επιβιώσουν μπορεί και όχι.!!
Γιατί είναι δίκαιο ,λογικό και ηθικό να προστατεύονται κάποια επαγγέλματα από ποσοστώσεις ανά κάτοικο και κάποια άλλα όχι.
Παρακαλώ λοιπόν την αριστερά, το ΚΚΕ , τους Πασόκους να με βοηθήσουν και να μού πουν σε ποιους ιδεολογικούς , ηθικούς ή οικονομικούς κανόνες στηρίζουν την θέση , να μη ανοίξει το επάγγελμα του ταξιτζή.
Να μου απαντήσουν, γιατί είναι δεξιά πολιτική να καταργήσεις τα προνόμια μίας κάστας πουλημένων , χαφιέδων , χουντικών αποβρασμάτων, μαφιόζων του χρήματος που επιβίωναν και πλούτιζαν σε βάρος των απλών πολιτών - ιδιωτικών υπαλλήλων και άλλων επιχειρηματιών - που δεν τους προστάτευσε και δεν τους προστατεύει κανείς.
Πως είναι προοδευτικό ηθικό και δίκαιο να προστατεύουμε κάποιους που απλώς πουλάνε « πολιτική υποστήριξη » και ψήφους σε κάποιους πολιτικούς , δεν πληρώνουν φόρους, διακινούν μαύρο χρήμα που δεν φαίνεται και δεν φορολογείτε πουθενά ,πουλώντας όσο θέλουν τις άδειες των ΤΑΧΙ.
Πως είναι προοδευτικό ηθικό και δίκαιο να μην αφήνουμε να ανοίξει άμεσα και πλήρως η αγορά των ταξιτζήδων που θα έχει δύο σίγουρα αποτελέσματα.
Πρώτον και σίγουρο άμεσο αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και
Δεύτερον πιθανώς να χαθούν μερικά ήδη επενδυμένα κεφάλαια ( νέες άδειες ),εξαιτίας του κανονικού όμως ανταγωνισμού.
Οι μόνοι που ,μπορούν να υποστηρίξουν το μη άνοιγμα του επαγγέλματος των ΤΑΧΙ ,είναι οι δεξιοί και οι αλλοτριωμένοι και με νεκρωμένη ιδεολογία ,παλαιοκομματικοί πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησα παραπάνω.
Οι δεξιοί κατά παράβαση της δήθεν οικονομικής θεωρίας τους ( Ελεύθερη Αγορά και Ανταγωνισμός ), αλλά πλήρως συμβατό με την πρακτική τους ,μπορούν να υποστηρίζουν τους δεσμούς που κρατούν την συνοχή στο πελατειακό κράτος γιατί έτσι έχουν μάθει να πολιτεύονται από την εποχή των …κομματαρχών. Αλλά και πιθανώς γιατί αισθάνονται συγγένεια και αλληλεγγύη προς τους « Κοτζαμάνηδες » και τους απογόνους των αποβρασμάτων της χούντας που κληροδοτήθηκαν με τις άδειες των ΤΑΧΙ .
Οποιοσδήποτε άλλος, υποστηρίζει τους ταξιτζήδες και εναντιώνετε στην άμεση και ολοκληρωτική απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων ,συνυπογράφει ένα μνημόνιο παραλογισμού που μας έχει κατακτήσει και θα μας καταστρέψει ,αν δεν το αποτινάξουμε γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: