Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .. ΣΗΜΕΡΑ ;

του Αντώνη Μανίκα
Δυστυχώς σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να γράφουμε και να προσπαθούμε να εξηγήσουμε ποιο είναι το αυτονόητο.
Το αυτονόητο για τον απλό εργαζόμενο πολίτη είναι :
 Ότι, όταν έχεις ελλείμματα, περιορίζεις τα έξοδα σου.
 Ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις από το αντιπαραγωγικό ,γραφειοκρατικό ,τεμπέλικο ,διαβρωμένο και διεφθαρμένο δημόσιο τομέα για να σωθεί η χώρα ,να περιορίσει τα ελλείμματα της και να σωθούν όλοι.
 Πώς δεν πρέπει και δεν μπορεί ,να πληρώνει άλλο ,για να συντηρεί τους παράνομα διορισμένους δημόσιους υπαλλήλους που πούλησαν την ψήφο τους ( και την ψυχή τους ) ,για να βολευτούν δια βίου.
Το αυτονόητο για τους πολιτικούς είναι αυτό που ήταν και πάντα . Μία εξίσωση .
Η εξίσωση έλεγε .
 Κάθε μια πρόσληψη που κάνουμε την πολλαπλασιάζουμε επί 4 (τουλάχιστον ) για να βρούμε πόσους ψήφους θα πάρουμε.
Η εξίσωση σήμερα για τους πολιτικούς λέει.
 Κάθε απόλυση που κάνουμε την πολλαπλασιάζουμε επί 4 (τουλάχιστον) για να βρούμε πόσους ψήφους δεν θα πάρουμε .
Να η εξήγηση γιατί κινούνται έτσι σήμερα, οι πολιτικοί μας !!!
Να η εξήγηση γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας . Τέτοιους πολιτικούς εκλέγαμε !!!
Τι πρέπει να κάνουμε ;
Στις επόμενες εκλογές δεν ψηφίζουμε κανέναν πολιτικό , σε κανένα κόμμα ,που δεν έχει ταχθεί ρητά με το αυτονόητο .
Δηλαδή δεν έχει ταχθεί ρητά και ανοιχτά ότι χρειάζονται απολύσεις από το Δημόσιο και πρέπει να αρθεί και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων με συνταγματική αναθεώρηση.
Υ.Γ
Για την ιστορία θα αναφέρω ότι από το 1989 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης στο βιβλίο του « Και όμως υπάρχει δρόμος » και συγκεκριμένα στις σελίδες 30 & 31 & 32 αναφέρεται αναλυτικά στο «πελατειακό σύστημα» , πώς γεννήθηκε και πώς συντηρείται από τις κυβερνήσεις του ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΛΕΤΤΗ ,μέχρι τότε, που έγραφε το βιβλίο.
Επίσης ανέλυε διεξοδικά τις επιπτώσεις αυτού του πελατειακού συστήματος στο πολιτικό , ιδεολογικό και οικονομικό επίπεδο ορίζοντας τες ,ως την αιτία της υπανάπτυξης μας σε όλα τα επίπεδα.
Ήταν ό μόνος πολιτικός που εδώ και 30 χρόνια ζήτησε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έπεσαν όλοι να τον … «φάνε » !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: