Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Του Αντώνη Μανίκα

Καταρχήν συμφωνώ στην ανάλυση ..

Συμπληρωματικά

Δεν τίθεται πουθενά το θέμα προσωπικής αυτοκριτικής , προσωπικής ευθύνης για την πορεία και τα αρνητικά φαινόμενα .. παθογένειας .. εξουσίας.. αρνητικής μετάλλαξης… απoϊδεολογικοποίησης. Για όλα αυτά κάποιος , κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες …με ονόματα ,να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν ένα τίμημα ορατό και κατανοητό στην κοινωνία και στο κόμμα.

Μέχρι σήμερα δεν προσωποποιείτε η κριτική…. ποτέ κανένα στέλεχος κανένα όργανο δεν έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική για την δράση του , την στάση του , την αδράνεια του και δεν έχει πληρώσει κανένα τίμημα

Ο κόσμος λέει «… κανένας δεν φταίει.. προσωπικά »

Δεν έχει επέλθει αυτοκάθαρση και στην συνείδηση του κόσμου όλα κουκουλώνονται και στρογγυλοποιούνται. ( άρα εξυπηρετούνται σκοπιμότητες )

Προσωπική ευθύνη - Αυτοδέσμευση - Οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης

Στο αξιακό τρίπτυχο ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ , ΛΟΓΟΔΟΣΊΑ , ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ πρέπει να προστεθεί με προσωπική δημόσια αυτοδέσμευση του καθένα που αναλαμβάνει κάποιον ρόλο σε μίνιμουμ δεσμεύσεις .

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ζήτημα προσωπικής αυτοδέσμευσης ,εθελοντικής προσφοράς και υπηρέτηση εμφανών αξιών και εκεί πρέπει να .. επανέλθει.
Η προσωπική δέσμευση θα αποτελεί και το κριτήριο αξιολόγησης . Έτσι μόνο θα υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης και η θεσμοθετημένη διαδικασία λογοδοσίας θα επιτρέπει την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με το κόμμα

Θεσμοθέτηση διαδικασιών ελέγχου και απονομής συγκεκριμένων… ποινών σε περιπτώσεις αθέτησης των συμφωνηθέντων δεσμεύσεων αλλά και ορατής ηθικής επιβράβευσης της συνέπειας .

Όλα αυτά γνωστοποιούνται δημόσια.

Είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης της ,προσωπικής δέσμευσης προνόμιο και υποχρέωση όχι μόνο του προέδρου και των υψηλόβαθμων στελεχών αλλά και του κάθε μέλους. ( Πρέπει να υπάρχουν μίνιμουμ δεσμεύσεις κάθε μέλους π.χ .. οικονομική συνεισφορά * με συνέπεια , ή συγκεκριμένη περιγραφή της προτιθέμενης προσφοράς χρονικά και θεματικά , μίνιμουμ προσωπικό πρόγραμμα δράσης και στόχων. .πριν αναλάβει κάποιος μία θέση … κ.λ.π. )

Π. χ .

* Μίνιμουμ υποχρεωτική μηνιαία συνεισφορά κάθε μέλους 2 € και των εκλεγμένων σε όργανα και άλλα δημοτικά αξιώματα 10€ . Η μη εμπρόθεσμη και εθελοντική καταβολή τους για 2 μήνες ,θα επιφέρει αυτόματη απώλεια της ιδιότητας του μέλους και έκπτωση από τα αξιώματα του κόμματος.

Αποτελεσματικότητα – Εξαγγελίες- Προτάσεις με μετρήσιμους στόχους

Όχι γενικότητες , παντού και πάντα οι προτάσεις να έχουν ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους ( χρονικά και ποσοτικά ).
Τα γενικά λόγια έχουν εκθέσει τη αξιοπιστία μας και έχουν προσβάλει την σχέση εμπιστοσύνης και στο εσωτερικό του κόμματος και στην κοινωνία.

Π.χ.

Προετοιμασία συγκέντρωσης… με υποχρέωση μέλους να φέρει ακόμα… ένα.

Φυσική παρουσία στα γραφεία… μία φορά την εβδομάδα για 3 ώρες… κ.λ.π

Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: