Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στις 27-01-2008 συγκεντρωθήκαμε περίπου 20 φίλοι που αποτελούν ένα μέρος της πρωτοβουλίας διαλόγου πολιτών του Χολαργού και του Παπάγου. Είναι η παρέα που έφτιαξε και το διαδικτυακό φόρουμ cholargos.blogspot.com .

Συζητήσαμε για την επικαιρότητα και ενημερωθήκαμε για την πρώτη συνεδρίαση της Ν.Ο.Ε.Σ Β2 του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στις 24-01-2008.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την ύπαρξη μας και να συναντιόμαστε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να συζητάμε θέματα που κάθε σύντροφος κρίνει επείγοντα και σοβαρά ώστε κάποια στιγμή να προκύψει και η δυνατότητα οργάνωσης μεγαλύτερης και μαζικότερης εκδήλωσης – συζήτησης, με την κοινωνία του Χολαργού, για θέμα που θα έχουμε προετοιμάσει. ( όπως π.χ συζήτηση για την «Διαφάνεια » στο πολιτικό γίγνεσθαι ).

Υπήρξε πρόταση από Σύντροφο, ώστε μέχρι το Συνέδριο τουλάχιστον η ομάδα μας να λειτουργήσει σαν ομάδα Προσυνεδριακού Διαλόγου στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών για συγκεκριμμένα θέματα που μας απασχολούν και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης να αποσταλούν στην ΚΟΕΣ και τα αντίστοιχα φόρα στο διδίκτυο. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και συνδέθηκε με την ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωση στη Κοινωνία του Χολαργού.

Δεσμευτήκαμε στους φίλους και τους συντρόφους ότι θα αναρτούμε στο διαδίκτυο και στο blog τις θέσεις τους και τις απόψεις τους που θα μας έρχονται έστω και χειρόγραφα και έτσι θα συμβάλουμε ουσιαστικά στον προσυνεδριακό διάλογο με θέσεις και απόψεις.

Αποφασίσαμε να πιέσουμε την επίσημη Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Χολαργού να ξεκινήσει τις προσυνεδριακές διαδικασίες διαλόγου ( Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία ).

Δεσμευτήκαμε ότι εμείς θα συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε κοινή πρόταση (παρατηρήσεις ) στα κείμενα του ΠΑΣΟΚ και για το νέο Καταστατικό και για τις Πολιτικές Θέσεις

Τέλος πολλοί σύντροφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την διαφαινόμενη ρήξη στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Προέδρου και Ε. Βενιζέλου και πρότειναν να δραστηριοποιηθούμε άμεσα και να τονίσουμε ,..ακόμα και με παρουσία- διαδήλωση έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη… , την θέληση μας να μείνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και να αποτραπεί η διάσπαση. Άλλοι πάλι υποστήριξαν να αφήσουμε τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν μόνα τους και ότι είναι να γίνει .. να γίνει ..και θα είναι καλό αφού θα ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Στη συγκέντρωση μας εκτός από τα μέλη της Πρωτοβουλίας μας παρευρέθηκαν και μέλη της ΝΟΕΣ και της Συντονιστικής του Χολαργού που συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας.

ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΝΕΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: