Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΦΕΥΓΕΙ !!!!

Του Αντώνη Μανίκα

Αγαπητοί φίλοι κάθε μέρα γίνεται πολύς λόγος για το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι λένε ότι το πρόβλημα είναι ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , οι .. υπονομευτές , Ο ¨ ΟΜΙΛΟΣ ¨ κ.λ.π. Εάν ναι ,να τους διαγράψουμε όλους και να καθαρίσουμε.

Δυστυχώς φοβάμαι ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό .

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο εσωτερικό μας, ο καθένας ξεχωριστά και να δει τις δικές του ευθύνες και να σταθεί σε αυτές.

Πάντα αναζητούμε το εύκολο ,να στείλουμε τις ευθύνες σε κάποιους άλλους και όχι στον εαυτό μας.

Φταίμε όλοι για την εικόνα που έχει το ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ

Φταίμε όλοι που έχουμε δώσει την εντύπωση ότι μας νοιάζει μόνο η εξουσία

Φταίμε όλοι που δεν ανοίξαμε το κόμμα να μπει φρέσκος αέρας και ιδέες. Προσφέροντας τις .. καρέκλες μας σε νέους και στηρίζοντας τους …ανιδιοτελώς … γιατί προφανώς θα ήταν άπειροι .
Συνηθισμένη αμυντική συμπεριφορά όσων αισθάνονται .. ανασφάλεια , σαμποτάρουν το ..νέο !! ( ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ κ.λ.π )

Φταίμε όλοι που αφήνουμε τα ΜΜΕ να χαράζουν πολιτική και να καθορίζουν την ατζέντα. ( κάποτε…κάποιοι … καίγανε εφημερίδες )

Φταίμε όλοι που αποδυναμώσαμε τα κινήματα, που έχουμε τη λογική του « καναπέ », που δεν έχουμε πάρει μία πρωτοβουλία , μία δράση ,ένα ακτιβισμό για οποιοδήποτε θέμα αλλά περιμένουμε « τις.. άνωθεν εντολές και τα ..άνωθεν κλιμάκια να μας δώσουν… γραμμή »

Φταίμε όλοι που δεν δώσαμε καμία νέα πολιτική πρόταση καμία νέα ιδέα καμία νέα εικόνα στους νέους ψηφοφόρους και βαδίζουμε.. αναπολώντας και εξιστορώντας το… ηρωικό παρελθόν μας.

Φταίμε όλοι που βολευτήκαμε στις ..θεσούλες μας , στον ..μισθό μας στην οικονομική ευμάρεια .. ! του μεσοαστού , στις οικογενειακές .. συνήθειες κ.λ.π.

Φταίμε όλοι και τα στελέχη που ακολουθούν τον πρόεδρο γιατί δείχνουν και αυτά ότι έχουν ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα ( δεν έχουν αποτινάξει …με έντονη δημόσια αυτοκριτική το παρελθόν τους ) χρησιμοποιούν αποκλεισμούς και διαδικασίες …όχι ανάδειξης του άξιου , αλλά του… δικού μας.

Φταίμε όλοι που δεν ακούμε τις δημοσκοπήσεις , δεν βλέπουμε γιατί ο Συνασπισμός « ανεβαίνει », δεν προβληματιζόμαστε που όταν ρωτάμε τα παιδιά μας …μας λένε θα ψηφίσω Αλαβάνο, οικολόγους , ..θα ρίξω λευκό

Θα πουν κάποιοι δεν είμαστε όλοι …ίδιοι , μην τα ισοπεδώνεις όλα ..!!!

Αυτό ας το αφήσουμε να φανεί στη πράξη όχι άλλες μάχες για αξιώματα , θέσεις , ρουσφέτια , διορισμούς , χρίσματα ,κ.λ.π.

Ας πάμε στην γειτονιά, στο χώρο δουλειάς , στον χώρο διασκέδασης των νέων, στο Πανεπιστήμιο ,στο Σχολείο, στο χωριό , στο διαδίκτυο και

Ας κάνουμε κάτι ..να φανεί … να ακουστεί να… το επιβάλουμε ΣΤΑ ΜΈΣΑ .

Ας το κάνουμε λίγοι , 2 - 3 κάθε φορά ( ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με αυτό οργάνωση )

Ας το κάνουμε μόνοι μας χωρίς νουθεσίες και. …καθοδήγηση .

Ας το κάνουμε χωρίς ανταλλάγματα και … σκοπιμότητες.

Τότε μπορεί ,να μπορέσουμε να έχουμε ξανά λόγο στην κοινωνία .

Αυτά που λέω δεν είναι αυτό - μαστίγωμα είναι ανάλυση της πραγματικότητας είναι αντικειμενική ανάλυση του που βρισκόμαστε και γιατί ήρθαμε ως εδώ
Είναι προσπάθεια και φωνή αγωνίας για το πώς θα βγούμε από το …τέλμα.

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΦΕΥΓΕΙ !!!!

1 σχόλιο:

Μια κοινωνία για όλους είπε...

Σαν συνέχεια…..

Μόνο, που αν εμφανιστούμε στους χώρους που συχνάζουν οι νέοι, θα σηκωθούν και θα φύγουν, έχοντας μάθει πολύ καλά, πως δεν πάμε εκεί για το καλό τους… Γιατί ήδη καταναλώνουμε από το απόθεμα, έχοντας υποθηκεύσει το αύριο το δικό τους, των παιδιών τους και των παιδιών των παιδιών τους…
Και προσπαθούμε, σε ένα Κίνημα που έχει καταναλώσει τα καύσιμά του, να το τσουλήσουμε και να το πάμε «λίγο παρακάτω». Πώς; Ποιοι; Πότε;
Πώς να μεταφέρεις ένα μήνυμα σε νέους ανθρώπους, όταν αυτοί γνωρίζουν περισσότερα; Ποια η οικολογική ευαισθησία και γνώση όλων ημών, που πετάμε τα σκουπίδια στους δρόμους, όταν τα νέα παιδιά ψάχνουν τους κάδους;
Πώς να δείξεις στα νέα παιδιά τη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς, όταν όλοι μας, για να πάμε για εφημερίδα, μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας;
Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για ανθρωπιά, ευαισθησία, αγάπη, όταν όλα αυτά τα ποδοπατήσαμε στα πλαίσια μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης;
Ποιοι θα τους πούμε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού; Οι καπνίζοντες αρειμάνιως και όπου βρεθούμε;
Ποιοι θα τους μιλήσουμε για την ανάγκη οικονομίας στα δάση και τα νερά; Εμείς που μολύνουμε τα νερά, με τα αυθαίρετα χτίσματα και καίμε τα δάση για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα σπίτι πιο ακριβό;
Ζούμε σε ένα προάστιο, που μέχρι πριν 10 χρόνια δεν υπήρχαν πολυώροφα σπίτια! Σήμερα; Παντού ξεφυτρώνει και μια πολυκατοικία! Επιβαρύνουμε τα πάντα για ένα κέρδος που ίσως να μην απολαύσουμε! Και όταν πιάνουν οι πρώτες βροχές, τότε που τα νερά σχηματίζουν χείμαρρους, κατηγορούμε τον διπλανό μας, απολαμβάνοντας τη δική μας αυθαιρεσία!
Ζούμε αυθαίρετα, καταπατώντας κάθε έννοια αξίας και ηθικής! Καλό, λοιπόν, θα είναι να αποχωρήσουμε. Να αφήσουμε στη νέα γενιά το ένα και μοναδικό παράδειγμα! Του να αποχωρείς έγκαιρα!

Γιάννης Γ. Αγγέλου