Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ « ΑΥΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ » τη Πέμπτη 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο του Χολαργού

Αγαπητοί φίλοι ,

Με την ευκαιρία που μας δίνει , ο προσυνεδριακός διάλογος που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ , αλλά και η αγωνία και ο προβληματισμός μας να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, οργάνωσης και συγκρότησης της κοινωνίας των πολιτών , οδηγηθήκαμε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης - συζήτησης ,με θέμα :

« ΑΥΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- -ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ »

Οι πολίτες του Χολαργού που συγκροτήσαμε την « ομάδα πρωτοβουλίας διαλόγου Χολαργού » και που εκφραζόμαστε μέσα από το blog : http://www.cholargos.blogspot.com/ αλλά και αρκετοί επιπλέον φίλοι , αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση- συζήτηση με το καυτό αυτό θέμα.

Πιστεύουμε ότι είναι το βασικό θέμα που πρέπει να αναλυθεί , να αναδειχθεί , να αποσαφηνιστεί , για να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση στο

« … Πώς θέλουμε να εκφράζεται ή κοινωνία στα επόμενα χρόνια και το σημαντικότερο… να ακούσουμε τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες για το πώς φαντάζονται την συγκρότηση τους… ».

Οι παθογένειες των δομών των κομματικών οργανώσεων, η αναποτελεσματική έκφραση της κοινωνίας μέσα από αυτές , η απογοήτευση των πολιτών για συμμετοχή στα... κοινά αλλά και στις παραδοσιακές κομματικές οργανώσεις , οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις αλλά και ο φρέσκος « αέρας » που έδωσε το ΠΑΣΟΚ βάζοντας αυτές τις έννοιες στο τραπέζι του διαλόγου , καθορίζουν επιτακτικά την ανάγκη και επιβάλλουν σαν « πρώτη προτεραιότητα » την συζήτηση αυτήν.

Ο τρόπος έκφρασης των πολιτών και της κοινωνίας είναι ένα κρίσιμο θέμα και θα προσδιορίσει και το αύριο και την αριστερά και τα κόμματα . Είναι ένα θέμα που αφορά τις τοπικές κοινωνίες « την … γειτονιά μας » ,αλλά και ολόκληρη την χώρα.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να εμπλουτίσετε τον προβληματισμό αυτόν.
Σας καλούμε για να ανοίξουμε ένα θέμα ….που μας αφορά όλους
Σας καλούμε να κάνουμε μαζί ένα νέο ξεκίνημα.. για την κοινωνία του αύριο


Τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης θα μεταφερθούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να ληφθούν υπόψη στις μελλοντικές του αποφάσεις.

Η συζήτηση διοργανώνεται τη Πέμπτη 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 19.00 στο
Δημαρχείο του Χολαργού ( Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου )

Δεν υπάρχουν σχόλια: