Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η ‘’ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ‘’ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

( Άλλα λέει , άλλα εννοεί και άλλα πράττει )
Αποδείχθηκε πλέον περίτρανα ότι το πρόβλημα τις Ελλάδας δεν είναι οικονομικό και είναι καθαρά πολιτικό.
Το τρίπτυχο ‘’.. Ξέρω ( μελετώ )τι λέω ,…Εννοώ ( πιστεύω ) ότι λέω ,…Κάνω ( πράττω ) ότι λέω ‘’ είναι κάτι άγνωστο για τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτικό κόσμο.
Η σωστή διαδικασία είναι , οι πράξεις να ακολουθούν τις εξαγγελίες ( λόγια )που έχουν προκύψει μετά από βαθιά γνώση και μελέτη του θέματος.
Η ανακολουθίες σε αυτόν τον κανόνα ,όπως μας εξήγησε και στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ,μας έφεραν σε αυτά τα αποτελέσματα.
Οι πολιτικοί μας ,εξαγγέλλουν ( λένε ) , χωρίς βαθιά μελέτη και γνώση , χωρίς να πιστεύουν και να εννοούν αυτό που λένε και χωρίς να πράττουν τα ανάλογα.
Δεν θα γίνει καμία πρόοδος πουθενά αν δεν ξεριζώσουμε από μέσα μας, αυτήν την αντίληψη και αυτές τις συμπεριφορές .
Αυτή η συμπεριφορά λέγεται ‘’κουτοπονηριά ‘’ και εξυπηρετεί σκοπιμότητες .
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο Πρώτος διδάξας αυτής της συμπεριφοράς και έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τις σημερινές συνέπειες
Ενώ ήξερε πολύ καλά τι έλεγε ,…άλλα εννοούσε ,… άλλα πίστευε και …άλλα έπραττε ,με εξαιρετική μαεστρία και αποτελεσματικότητα και δημιούργησε μία ‘’σχολή ‘’.
Οι σημερινοί κυβερνόντες , παλαιότεροι συνοδοιπόροι του Ανδρέα Παπανδρέου, σαν καλοί μαθητές ,κοπιάρισαν αυτή την συμπεριφορά και την έκαναν σημαία τους.
Το δυστύχημα είναι ότι το αντίγραφο είναι πάντα αντίγραφο . Κάθε αντίγραφο όσο καλό και αν είναι στο τέλος θα έχει μουτζούρες και παραποιήσεις του πρωτότυπου.
Οι φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα (όπως ό Γιώργος Γενηματάς), έχουν εκλείψει. Διακρίθηκαν για την υπέρβαση τους σε αυτήν την πραγματικότητα .Εννοούσαν και πίστευαν αυτό που έλεγαν και το συνόδευαν με πράξεις , αφήνοντας ισχυρές παρακαταθήκες για εμάς τους Νεοέλληνες .
Η ‘’κουτοπονηριά ‘’αυτή ,μπορεί να μας μπόλιασε για να επιβιώσουμε κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας , αλλά δυστυχώς την κουβαλάμε ακόμα.
Ό σημαντικότερος , για εμένα ,σύγχρονος φιλόσοφος κύριος Ράμφος ,εξηγεί αυτήν την συμπεριφορά και τη ανάγει στις συγκρούσεις των πολιτισμών Ανατολής και Δύσης που συνυπήρχαν κατά την δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και των ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Είναι η σοβαρότερη εξήγηση που έχω ακούσει και δικαιολογεί γιατί δεν μπορούν να λυθούν τα οικονομικά μας προβλήματα αν δεν λυθεί -ξεκαθαρίσει -πρώτα η αντίληψη και η φιλοσοφία μας.
Είναι προφανές ότι αν δεν αποκτήσουμε την νοοτροπία ,’’να.. εννοούμε ότι λέμε και να ..πράττουμε ότι λέμε ..’’, όπως κάνει όλος ό σύγχρονος κόσμος ,δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.
Ερχόμενος στο σήμερα, πιστεύω αυτό που είπε ό Γιώργος Παπανδρέου στην ΔΕΘ. Δηλαδή ότι η νέα γενιά θα δώσει την λύση ,αλλά διαφωνώ στο κάλεσμα του , να μην φύγει από την Ελλάδα.
Οι νέοι μας πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα για να αποτινάξουν την ‘’…σύγχρονη’’ Ελληνική νοοτροπία. Να βιώσουν και να ενστερνιστούν τις αντιλήψεις που επικρατούν στον υπόλοιπο κόσμο.
Όταν κάποτε επιστρέψουν στην χώρα μας , για τον Ήλιο τα νησιά και την θάλασσα μας ,να έχουν κάτι διαφορετικό να μας μεταδώσουν.
Αυτό θα γίνει ,αλλά δυστυχώς είναι χρονοβόρο και μέχρι τότε θα βράζουμε στο ζουμί μας, στις ανακολουθίες μας, στις καθυστερήσεις και στην ‘’ κουτοπονηριά ‘’μας.

Αντώνης Μανίκας
Οικονομολόγος – Οικονομικός Σύμβουλος
Χολαργός 10- 09 - 2011
Υ.Γ.

Το νέο τέλος στα ακίνητα λειτουργεί πάλι σαν δικαιολογία.
Η προσπάθεια να μειώσουμε το έλλειμμα με αυτό τον τρόπο γίνεται για να πείσουμε τους δανειστές να συνεχίζουν να μας δανείζουν, χωρίς εμείς να κάνουμε όλα αυτά που καθυστερούμε και πρέπει να κάνουμε ,για να διορθώσουμε τις αιτίες της δημιουργίας των ελλειμμάτων .
Αφήνουμε για αργότερα , την μείωση του κόστους λειτουργίας του Δημοσίου , την λειτουργική επανεκκίνηση της Δημόσιας διοίκησης , την πάταξη της φοροδιαφυγής.!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ‘’…Άλλα λένε , άλλα εννοούν ,άλλα κάνουν ‘’ Βοήθεια μας.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: