Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

του Αντώνη Μανίκα

Προσπαθώντας να πετύχουμε την αναγέννηση και την σωστή επαναλειτουργία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουμε το θέμα με προτάσεις οργανωτικής μορφής (τομεακές – θεματικές - διασπορά – ποσοστώσεις – τρόπους εκλογής οργάνων- κ.λ.π ).
Είναι στην σωστή κατεύθυνση να προσπαθήσουμε να λύσουμε και να διορθώσουμε προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην λειτουργία των οργανώσεων στο παρελθόν αλλά πρέπει να εξετάσουμε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό !!!

Πρέπει να εξετάσουμε το αν είναι απαραίτητο για την κοινωνία η ύπαρξη και λειτουργία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.
Αν είναι απαραίτητο , γιατί υπάρχει αυτή η απαξίωση , η απομαζικοποίηση ιδίως από νέους και η συρρίκνωση των οργανώσεων σε ένα γερασμένο - μη ελκυστικό σώμα !!!

Μήπως « η ψευδαίσθηση για την … ευδαιμονία της μεσοαστικής τάξης που ζούμε » δεν επιτρέπει σε κανένα νέο - που ζει μέσα στον προστατευτικό κλοιό των γονέων του - να πιστέψει ότι θίγετε πραγματικά και ουσιαστικά από την αδιαφορία του και από την μη ενασχόληση του , με τα κοινά.

Μήπως η παιδεία που παρέχουμε στα παιδιά μας δεν έχει την δύναμη να καταδείξει στους νέους ότι έχουν φτάσει στο βάθος της ..μιζέριας , κινδυνεύουν και πρέπει να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους ,στα χέρια τους
Μήπως οι γονείς με τις υπερπροσπάθειες τους ( δουλεύοντας σε δύο η τρεις δουλειές ή ξεπουλώντας την περιουσία τους φροντίζουν να μην λήψη … τίποτε στα παιδιά τους ) και τους προσφέρουν το κακό παράδειγμα , την λύση , ότι κάποιοι άλλοι θα φροντίσουν για αυτά και δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν .
Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα στα μέλη του ΠΑΣΟΚ , κάθε φορά που βλέπω συγκεντρώσεις μελών έχω μία απορία !!!
Πού είναι τα παιδιά όλων αυτών των συντρόφων που έχουν την ηλικία να ενεργούν κοινωνικά και πολιτικά, γιατί δεν συμμετέχουν ;
Αν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πείσει τα παιδιά τους να γίνουν ενεργοί πολίτες πως θέλουμε να κινηθεί η κοινωνία και να ζωντανέψει το κόμμα ;

Μήπως η εξαθλίωση δεν έχει φθάσει σε εκείνα τα όρια που θα ξυπνήσει τον κόσμο να βγει από το καβούκι της …προσωπικής… ευδαιμονίας ;

Μήπως δεν ήρθε η ώρα ακόμα , να κινηθεί η κοινωνία , να λειτουργήσουν οι …πολιτικές οργανώσεις ;

Μήπως όταν θα φθάσει αυτή η στιγμή οι νέοι θα καταρρίψουν με την δράση τους ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΊΑΙΑ , όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης που περιγράφουμε στις οργανώσεις και την λειτουργία τους ;

Έτσι δεν κάναμε και εμείς στα νιάτα μας !!

Μήπως το μήνυμα που παίρναμε από τους γονείς μας εμείς, όταν είμαστε νέοι ,ήταν : « … εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε για σένα… φρόντισε μόνος σου να βρεις τις …λύσεις σου »
και αυτό το μήνυμα της εποχής μας , δεν μας διαπαιδαγώγησε για να φτιάξουμε το κίνημα της αλλαγής !!!

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν φθάσει « ο κόμπος στο ..κτένι » γεννιέται και η λύση και μάλλον βίαια , ίσως μέσα από συγκρούσεις !!!

Άρα μήπως δεν έχει φθάσει ακόμα ή κατάλληλη στιγμή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: