Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μια ομάδα φίλων που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στο Χολαργό με παρόμοιους προβληματισμούς και οράματα. Κατά καιρούς και σε επίπεδο καφενείου εκφράζαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα της Κεντροαριστεράς τόσο στη χώρα μας , όσο και στη γειτονιά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε στο διαδίκτυο αυτά που συζητούσαμε στο καφενείο , για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη και προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μεγαλώσει και με νέους φίλους εκτός της γειτονιάς μας , ώστε το blog μας να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου στο Διαδίκτυο, από το οποίο θα βγει κερδισμένος τελικά ο ίδιος ο πολίτης που θα συμμετέχει.

Τα κείμενα μας δεν θα είναι μόνο προϊόντα διαβούλευσης από το Διαδίκτυο, αλλά και συζητήσεων που ήδη έχουμε οργανώσει και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε στη γειτονιά μας για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση στη Νέα Τεχνολογία. Από τη μια μεριά οι απόψεις που θα εκφράζονται ηλεκτρονικά στο blog αυτό θα μεταφέρονται σε αυτούς και θα συζητούνται και από την άλλη τα σχόλια, οι απόψεις και τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας που θα εκφράζονται στις συγκεντρώσεις στη γειτονιά μας θα αναρτώνται με ευθύνη των διαχειριστών του blog.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ

του Αντώνη Μανίκα

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Το ΠΑΣΟΚ και μετά η Ν.Δ. παρέλαβαν ένα Λαϊκό Κίνημα που διψούσε για δικαίωση στο σύνθημα ¨ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » και πριν το στείλουν στον καναπέ του ,το μετέτρεψαν σε κίνημα που πάλευε για « ΤΖΑΤΖΙΚΙ – ΜΠΡΙΖΟΛΑ – ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ »

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ( ΝΟΜΗ – ΚΑΤΟΧΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ )

Η πρώτη και βασική αιτία για την κακοποίηση και την αλλοτρίωση του Μαζικού – Λαϊκού Κινήματος είναι η « Εξουσία » ( Νομή – Κατοχή – Διαχείριση )
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Δεύτερη αιτία της αλλοτρίωσης είναι ότι κυριάρχησε παγκοσμίως το μοντέλο ανάπτυξης και δημιουργίας μίας νέας αστικής τάξης ,που ψευδός υποσχόταν μία ανάπτυξη πού θα έδινε χώρο- μερίδιο σε όλους, και έφτιαχνε το όραμα των… GOLDEN BOYS.
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τρίτη αιτία είναι ή ανατροπή της Δομής των εξουσιών που επέτρεψε ,για να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα ιδιοτελή συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας , να αλλάξει η δομή και να επικρατήσουν , σαν πρώτη εξουσία ,τα M.M.E και τα οικονομικά συμφέροντα με την διαπλοκή τους.
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τέταρτη αιτία είναι η κακοποίηση της Παιδείας . Η έλλειψη στόχων, προσανατολισμού , ιδεολογίας και οράματος οδήγησε σε ένα σύστημα παιδείας και εκπαίδευσης που εξυπηρετούσε την Νέα ιδεολογία. Άφησε την Παιδεία στην μοίρα των εσωτερικών συγκρούσεων συμφερόντων και μικροπολιτικών και αγνόησε την μελλοντική καταστροφή που θα προκαλούσε στους Νέους.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Πρέπει να αλλάξουν – αντιστραφούν αυτές οι τέσσερεις αιτίες που ανέφερα παραπάνω
Ευτυχώς άρχισε να υπάρχει ελπίδα και φαίνεται φως στο τούνελ.
Ο παγκόσμιος καπιταλισμός και το κυρίαρχο μοντέλο του καταρρέουν μέσα από την απληστία των ταγών του ,την κακοδιαχείριση και τα αδιέξοδα του.
Και στην Ελλάδα έχουμε τον Καραμανλή ( Πρέπει να του φτιάξουμε άγαλμα εν … ζωή )
Με την κυβερνητική του πρακτική και απραξία ανέδειξε όλα τα αδιέξοδα του συστήματος , ανέστησε το ΠΑΣΟΚ , ανέστησε τον Γιώργο Παπανδρέου μέσα από ένα εξοντωτικό ενδο- πασοκικό πόλεμο και τον τελευταίο μήνα βλέπουμε ότι κάνει ,ότι μπορεί ,για να αναστήσει και το Λαϊκό Κίνημα.
Καιρός να τον βοηθήσουμε …όπως μπορούμε. Ας ξεκινήσουμε να κατεβαίνοντας από τον καναπέ.
Αντώνης Μανίκας
Δεκέμβριος 2009